Can you exchange a joker from a dead hand?
By Jerry Chen. Checked and updated November 1, 2026
Short answer: yes, from correct exposures
Yes, from that player's correctly made exposures. Jokers in an exposure made in error, or in a concealed hand, cannot be redeemed.
The detail
The League's rulebook says the jokers in the correctly called exposures made before the error can still be redeemed by other players, on their turn, with a matching tile.
Sources
- Mahj Life (Article 38), quoting Mah Jongg Made Easy (2024), p. 22 #4b
- Tom Sloper, American mah-jongg FAQ 19
These follow standard National Mah Jongg League rules. House rules vary; agree on them before you play.
Related questions
- What happens to a dead hand?
- When can you exchange a joker?
- Can you use a joker in a pair?
- Can you discard a joker?
- Can you call a discarded joker?
- Can a pung or kong be all jokers?
- Can you use jokers in a concealed hand?
See more questions in Jokers, the complete rules, or all 52 rule questions.